Kenyérsütő szíjcsere olcsóbb mint egy új készülék

Egy kenyérsütő rengeteg munkától kíméli meg az embert, nehéz és megterhelő feladatokat elvégezve, hiszen néha az ember keze is belefárad az ilyesfajta konyhai tevékenységekbe.

Ebből fakadóan teljesen érthető, ha a nagy terhelés alatt némelyik alkatrész elvetemedik, vagy tönkremegy. Sokan ilyenkor kidobják a kenyérsütőgépet és újat vásárolnak, ami duplán pazarlás. Egyrészt a környezetre sincs jó hatással ez a rengeteg szemét, amit mellesleg feleslegesen dobnak ki, mert egy kis javítással tökéletesen helyrehozható lenne, vagyis a tulajdonosnak is pénzkidobás.

Az alkatrészek jóval olcsóbbak mint egy új gép ára, ezért érdemes átgondolni az otthoni javítást. Aki persze fél a művelettől, vagy nem biztos magában, az forduljon inkább szakemberhez, viszont nem szükséges annyira nagy műszaki tudás hozzá. Az interneten fellelhető számos segítség videó és leírás formájában is, melyek segítségével bátran ajánlom az otthoni szervizelést.

Az ékszíj általában szálerősített gumiból készül. Van hagyományos és bordázott fajta is, mindkettő szuper találmány, ami akármilyen kicsi is, fő hajtóereje a gépnek. A tengelyeket köti össze ugyanis ez a kenyérsütő szíj, ami rendkívül terhelhető és strapabíró.

Kenyérsütő szíj vásárlása webshopból

Néha le tud esni a tengelyről nagy erőkifejtés esetén, vagy elnyúlhat, elszakadhat. Ilyenkor nincs más hátra, mint új tartozékot vásárolni. Online gyorsabb és kényelmesebb, mint a boltokban keresgélni. A nem megfelelő szíj vásárlását elkerülve keressük ki a gépünk márkáját, modell és típusszámát, melyek segítségével pontosan passzoló darabot választhatunk.

A gépet nem annyira nehéz szétszedni, jó hír viszont, hogy ebben az esetben csak addig kell bontani, amíg elérünk a ékszíjhoz. Érdemes jegyzetelni, hogy az összeszerelés könnyen menjen. Közben át is lehet törölgetni a koszos részeket, fontos azonban észben tartani, hogy csak rendesen összeszerelt és száraz állapotú gépet helyezzünk áram alá!

A ebshopban számos tartozék és alkatrész fellelhető mint pl. üst, lapát, fűtőszál, fogaskerekek és még sorolhatnám a választékot.